Verlichtingsideeën badkamer 3

Het Edwardian-tijdperk was een scharniermoment in de designgeschiedenis en hoewel Edwardian zich liet inspireren door de Victoria-periode, was hij een voorstander van een eenvoudigere styling. Klassieke badkamerontwerpen uit die tijd (1901-1910) waardeerden licht en open ruimtes, eenvoudige patronen en kleuren, evenals de noodzakelijke luxe afwerking. Terwijl het tijdperk slechts een decennium duurde, is de design-invloed die deze tijd op de binnenhuisarchitectuur had tot op de dag van vandaag nog steeds sterk aanwezig.

Als u op zoek bent naar het ontwerpen van een historische badkamer met een Edwardiaanse stijl, dan laten we u in deze gids zien hoe dat in zijn werk gaat. Van het kleurenpalet dat de Edwardian’s hebben gekozen tot het bad- en wc-design, hebben we u helemaal in de watten gelegd.

WAT IS EDWARDIAN BADKAMER?
Een Edwardian-badkamer is een eerbetoon aan het Edwardiaanse interieurontwerp en de badkamerinrichting die in die periode is gebruikt. Door de opmars van de spoeltoiletten kwam het verhoogde toilet tevoorschijn en stond het bad als middelpunt van de ruimte. Ook buiten de armaturen hadden de Edwardian’s een bijzondere voorkeur als het gaat om kleuren en patronen in de gehele badkamer.

Vaak werden pastelkleuren gebruikt zoals teunisbloemgeel en -groen als combinatie en blauw en groen. Badkamervloertegels hadden in deze tijd vaak zeer ingewikkelde patronen en badkameraccessoires werden tot een minimum beperkt om de ruimte vrij te houden van rommel. Sommige van de rijkere huishoudens hadden extra designkenmerken om hun badkamer verder te stylen. Dit extra decor kon bijvoorbeeld bestaan uit glas-in-lood, sconce-verlichting, handdoekhouders en een sierlijke spiegel.

Veel badkamers in Edwardiaanse stijl hebben vandaag de dag als doel om de designideeën te vieren die in de loop van de periode zijn ontstaan. In feite houden veel mensen nog steeds van de klassieke indeling en het design dat een Edwardiaanse badkamer heeft ten opzichte van hedendaagse badkamers. Hierdoor zult u merken dat de Edwardiaanse badkamerideeën ook bij nieuwbouw worden toegepast, er is immers een tijdloze elegantie die bij dergelijke badkamerdesigns hand in hand gaat.

Hier vindt u een checklist van de armaturen die u moet opnemen in uw badkamer in historische stijl:

Een groot bad – badkamerontwerp ideeën in deze tijd meestal gecentreerd rond een groot vrijstaand bad
Een toilet op hoog niveau – toiletten nemen meestal de hele wandruimte in beslag en worden met behulp van een ketting van bovenaf doorgespoeld.
Een hoekige wastafel op voetstuk – voor een badkamer in Edwardiaanse stijl is een geometrische wastafel op ware grootte nodig.
Sierlijke verlichtingsarmaturen – verlichting was belangrijk voor Edwardianen en daarom hadden ze vaak sconce-stijl verlichting
Tegels voor vloerbedekking – tegels met patroon toegevoegd decoratieve aantrekkingskracht en zijn net zo charmant als ze vandaag de dag zijn
In een Edwardiaans huis werd het decor meestal minimaal gehouden, maar er waren manieren waarop ontwerpers een extra aantrekkingskracht konden uitoefenen. Als u wat decoratieve accenten wilt aanbrengen in uw eigen klassieke stijl badkamer, dan is hier een advies:

Pastelkleuren – Edwardians gaf de voorkeur aan lichte, luchtige kleuren zoals pastelkleuren zoals teunisbloemgeel of neutralen
Ruimtemeubilair uit – rommel werd in deze tijd veracht en alle badkamerdesignideeën moesten netjes zijn.
De kenmerken van de periode werden een aandachtspunt – grote erkers werden benadrukt in de badkamers
Wallpaper was in – in Victoriaanse en Edwardiaanse badkamer ontwerpen behang werd algemeen gebruikt
Spiegels – buiten de armaturen werden decoratieve accessoires zoals sierlijke spiegels gebruikt
Tegels – bloemmotieven waren in en herhaalden ook patronen
Handdoekhouders – deze kleinere details voegen extra charme toe en maken de badkamerruimtes compleet.
Zoals u kunt zien, zijn er veel elementen waaraan gedacht moet worden bij het creëren van uw eigen ongesteldheidsbadkamer. Het is niet nodig om alles in de bovenstaande checklists op te nemen en soms laten de budgetten dergelijke uitgaven niet toe. Echter, met de belangrijkste armaturen uitgeschakeld, zul je op weg zijn naar het creëren van die klassieke look die vandaag de dag nog net zo prachtig is als eeuwen geleden.

VERSCHILLENDE SOORTEN BADEN IN EDWARDIAANSE STIJL
Edwardiaanse badkamers hadden altijd een bad als middelpunt van de kamer. Vrijstaande baden met badpoten werden in veel badkamers aangetroffen en ze werden bewonderd om hun curvaceuze stijl die gepaard gaat met luxe. In die tijd waren deze baden waarschijnlijk gemaakt van gietijzer of email, vandaag de dag is acryl het meest voorkomende materiaal voor een bad. Hier is een overzicht van de baden die geschikt zijn voor royalty’s en die destijds indruk zouden hebben gemaakt op Edward VII…

VRIJSTAAND BAD
Het vrijstaande bad straalt absolute luxe uit en was cruciaal voor het voltooien van elke periode badkamer kijken naar de tijd. Deze baden zouden een gelijkaardig ontwerp dragen dat een goede diepte bood en werden afgewerkt met klauwpoten. Edwardians waardeerden pasteltinten zoals eendenei-blauw, grijs, groen en lichte neutralen, omdat er in die tijd ook veel badkuipen werden gekleurd.

Een vrijstaand bad stond centraal in een badkamerontwerp en werd geassocieerd met klasse. Hoe indrukwekkender je badkuip in je interieur was, hoe meer rijkdom je ook had. Integreer dit vrijstaande bad in Edwardiaanse stijl in uw eigen antieke badkamer om de look compleet te maken.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44